Ιδέες για τη διαμόρφωση της νέας σας κουζίνας

idea for kitchen

 

Είστε έτοιμοι για να φτιάξετε τη νέα σας κουζίνα; Διαβάστε παρακάτω μερικές πρακτικές συμβουλές πριν αρχίσετε να σκέφτεστε τη διαμόρφωση της

  • Η κουζίνα σας είναι μια όαση μέσα στο σπίτι. Περνάτε αρκετό χρόνο της μέρας και θέλετε να είναι ίσως αρκετά μοντέρνα. Είναι όμως μοντέρνο στιλ και το υπόλοιπο σπίτι σας; Μη ξεχνάτε πως η κουζίνα είναι μέρος του σπιτιού και θα πρέπει να ακολουθεί την αισθητική και να είναι σε αρμονία με τα χρώματα, την αρχιτεκτονική του υπόλοιπου σπιτιού.
  • Το να επιλέξετε απλά ωραία ντουλάπια και μηχανισμούς κλεισίματος είναι το μισό βήμα. Δείτε τι χώρο θα χρειαστείτε και πόσο μεγάλα ή μικρά θα είναι τα ντουλάπια για να χωρέσουν τα σερβίτσια σας, τα ποτήρια, ακόμα και κάποιες κατσαρόλες. Θα πρέπει επίσης τα είδη καθημερινής χρήσης όπως πχ ποτήρια νερού να είναι σε τέτοιο ύψος και σημείο, ώστε να είναι άμεσα προσβάσιμα.
  • Η κουζίνα που θα φτιάξετε θα σας συντροφέψει το ελάχιστο τα επόμενα 15 ή ακόμα και 20 χρόνια. Μπορεί να σας αρέσει το πορτοκαλί ή το λαχανί χρώμα. Μη διαλέξετε ένα χρώμα που φέτος είναι στη μόδα αλλά σε 3-4 χρόνια θα δείχνει κακόγουστο. Προσπαθήστε να έχουν διαχρονικότητα τα χρώματα που θα επιλέξετε για να αντέξουν αισθητικά στο πέρασμα των χρόνων.
  • Μήπως σας ενοχλεί ή δε σας βολεύει το ψυγείο ή η κουζίνα στη θέση που είναι τώρα; Είναι ευκαιρία να ανασυγκροτήσετε το χώρο στα μέτρα σας. Σίγουρα τα νέα ντουλάπια είναι όμορφα, οι νέοι μηχανισμοί που κλείνουν τα συρτάρια είναι μοναδικοί, αλλά τι αξία έχουν αν η σωστή τοποθέτηση των οικιακών σας συσκευών δε σας βολεύει και είναι όπως πριν;